Producatori

Afla primul noutatile! Inscrie-te!

Adresa ta de E-mail:

Despre continut

Baza de date cu produse a magazinului online este actualizata zilnic.

 

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara o notificare prealabila. Multumim pentru intelegere!

 

Pretul pentru produsele care nu sunt pe stoc (Stoc: La Comanda) este informativ. El poate fi modificat pana in momentul procesarii comenzii.

Recomandari

 

Solutii Finantare

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

  ga('create', 'UA-4927848-1', 'auto');
  ga('send', 'pageview');

</script>

Ghid de cumparare radiatoare

 

Radiatorul este un corp de incalzire, alcatuit din tuburi sau coloane tubulare prin care circula un fluid incalzit in scopul de a emana caldura in mediul inconjurator. 

 

Dezavantajul unui astfel de sistem este ca vom avea temperaturi mai ridicate la nivelul  plafonului. Ceea ce inseamna ca o buna parte din energia consumata pentru a creea aceasta caldura se risipeste fara a se resimti indicele de confort termic.

 

Iar pentru a putea incalzi eficient o astfel de incapere este necesar pe tur o temperatura de 75 ºC atunci cand se foloseste o centralela murala pe gaz si 90 ºC atunci cand sursa de incalzire este un cazan pe lemn. 

 

Radiatoarele si tipul instalatiilor de incalzire

 

Radiatoarele sunt foarte importante intr-un sistem de incalzire, de aceea trebuie sa avem in vedere mai multi factori atunci cand dorim sa le achizitionam. 

 

Principalul aspect pe care ar trebui sa-l avem in vedere inainte de cumpararea lor sunt diferitele materiale din care sunt create, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale.   

 

Acestea pot fi din: 

         otel

         aluminiu

         fonta

 

Cum aleg radiatorul?

 

Alegerea radiatorului este o alegere dificila care  întotdeauna trebuie efectuată în funcţie de necesarul de putere termica care, luând în consideraţie funcţia primordială  a radiatorului, este foarte  importantă şi nu întotdeauna bine înţeleasă.

 

Este vorba de putere termică exprimată în waţi [W]  pentru diferite temperaturi de alimentare şi revenire a factorului termic, influentand temperatură în încăperea în care radiatorul va fi montat.

 

Radiatorul trebuie ales în aşa mod încât puterea lui termică să fie mai mare sau cel puţin egală necesarului de căldură pentru încăperea in care urmeaza a fi montat tinand cont de caracteristicile clădirii, radiatorului, precum şi locul unde urmeaza a fi amplasat.

 

In cazul in care folositi o centrala murala in condensatie radiatoarele trebuie dimensionate corect pentru a se putea realiza condensatia. 

 

Greseli frecvente


O greseala comisă des la alegerea radiatorului este determinarea puterii pe baza cubajului încăperilor (Lxlxh = V ). Această metodă este încărcată de o mare eroare doarece indicatorul necesarului de căldură în funcţie de suprafaţă poate oscila de la 40 până la 200 W/m2, unde 40 W/m2 reprezenta o izolatie foarte buna si 200 W/m2 o izolatie slaba.

 

Caloriferele din fonta

 

Caloriferele din fonta au o eficienta sporita datorita puterii termice specifice mari pe metru patrat de radiator si o rezistenta excelenta in timp. Ele beneficiaza de o suprafata mare de radiatie si de o presiune de lucru intre patru si sase bari. In schimb, radiatoarele din fonta sufera la capitolul estetica - fiind necesara vopsirea lor din cind in cind si in plus, sunt dificil de manevrat din cauza greutatii.

 

Caloriferele din aluminiu

 

Caloriferele din aluminiu au un design mai placut si un pret mai scazut. Cele din aluminiu au o buna rezistenta la presiune si temperaturi maxime si au de asemenea puteri termice mari pe metru liniar. In plus, au o greutate redusa, sunt usor de montat si se pot adapta oricarui stil de decorare. Ca dezavantaje, in cazul caloriferelor din aluminiu e de mentionat faptul ca au o duratã de viata mica ( 10-20 ani) si necesitã frecvent dezaerare.

 

Pentru sistemul public de distributie a agentului termic sunt potrivite caloriferele din fonta si cele din aluminiu.

 

Caloriferele din otel au o durata de viata si mai mica (5-10 ani) si o presiune de lucru de 10 bari. Sunt recomandate pentru incalzirea cu centrala termica de apartament, temperatura maxima putand ajunge la 100 °C.

 

Cum au un pret scazut, aceste calorifere sunt cele mai cumparate. In functie de sistemul de incalzire - centralizat sau cu ajutorul centralei termice de apartament - veti alege si tipul de radiator recomandat.

 

Puteti vedea gama noastra completa de calorifere AICI

Nu uitati de accesoriile potrivite! Le puteti vedea AICI.


Atentie! In cazul caloriferelor din otel este necesara tratarea apei din instalatie

Atentie! Pentru radiatoarele montate in sistem de incalzire centralizat nu se beneficiaza de garantie.

Atentie! Pentru un maxim de confort recomandat este sa folositi la radiatoare robineti termostatati

 

Factori care determina pierderile de caldura:

 

Temperatura exterioara care difera in functie de locatia geografica

Protectia termica a  cladirilor (materialele din care este construit imobilul)

Tipul, dimensiunile si amplasarea ferestrelor

 

Recomandari:

 

Este de preferat ca radiatorul sa fie montat sub fereastra astfel incat aerul rece care intra pe fereastra sa fie incalzit deja de radiator

 

Pentru incaperile cu umiditate ridicata (ex.bai) ar trebui montate radiatoare protejate suplimentar pentru a rezista la umiditatea crescuta astfel de radiatoare sunt cele de baie.

 

 

Lichidari de stoc

go to top Despre noi Contul meu la e-Vasion.ro Cum cumpar? Cum platesc? Termeni si conditii - Acest site utilizeaza Coockie-uri Politica de confidentialitate Info stoc Retururi de produse Asigurarea garantiilor Informare si suport Renuntarea la cumparare Garantii si Service Contact Solutii finantare Retea Vasion Aboneaza-te-la-Newsletter ANPC E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii
Toate drepturile rezervate S.C. Vasion S.R.L. © 2009 E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii