Producatori

Afla primul noutatile! Inscrie-te!

Adresa ta de E-mail:

Despre continut

Baza de date cu produse a magazinului online este actualizata zilnic.

 

Pozele sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Ar putea exista mici diferente intre imaginile prezentate si produs. Specificatiile pentru oricare din produsele noastre au un caracter informativ, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Pretul pentru oricare din produsele noastre poate fi schimbat fara o notificare prealabila. Multumim pentru intelegere!

 

Pretul pentru produsele care nu sunt pe stoc (Stoc: La Comanda) este informativ. El poate fi modificat pana in momentul procesarii comenzii.

Recomandari

 

Solutii Finantare

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

  ga('create', 'UA-4927848-1', 'auto');
  ga('send', 'pageview');

</script>

Prepararea si aplicarea gletului

 

Ce este gletul?

 

Gletul este un material cu rol de nivelare si finisare a peretilor si tavanelor, fiind stratul de suport pentru aplicarea finisajului final: vopsea, var, tapet, tencuiala decorativa.

 

Tipuri de glet

 

Inainte de a achizitiona un glet, trebuie sa faceti diferenta intre cele 2 tipuri: gleturi pe baza de ipsos folosite pentru nivelare si gleturi pe baza de ciment alb utilizate la finisare.

 

Gletul pentru nivelare este folosit la acoperirea, incarcarea, egalizarea si nivelarea tencuielilor de ciment, ciment-var, ipsos, a suprafetelor din beton și/sau a altor suprafete compatibile.

 

Inainte de prepararea si aplicarea acestui tip de glet, de prima mana, cum este denumit, este recomandata amorsarea suprafetei pentru consolidarea suportului. Aceasta se aplica cu bidineaua din plin pe toata suprafata care urmeaza sa fie gletuita, incepandu-se cu tavanul si finalizand cu peretii. Astfel, amorsa va fixa praful, va intari stratul de suport, va reduce absorbtia si va crea o punte de aderenta.

 

Prepararea gletului pentru nivelare

 

Pentru prepararea gletului se vor utiliza vase si ustensile curate. Procedeul presupune adaugarea pulberei de glet in apa, niciodata invers, si amestecarea cu ajutorului unui mixer pana la omogenizare.

 

Atentie!  Daca pasta de glet mai necesita apa, adaugati cantitatea dorita la prima mixare si nu la final. De asemenea, asigurati-va ca pasta nu este prea subtire, deoarece nu va acoperi in totalitate imperfectiunile peretilor.

 

Dupa amestecarea pastei, lasati compozitia 4 minute, iar apoi mixati inca o data pentru aerisirea acesteia si finalizarea ei pentru aplicare. Dupa acest pas, nu zaboviti prea mult, ci aplicati pasta rapid pentru rezultate optime.

 

Aplicarea gletului pentru nivelare

 

Gletul se aplica pe suprafete cu capacitate portanta, stabile, uscate, bine curatate si fara pete de ulei, fara zone desprinse sau exfolieri. La aplicare, se utilizeaza gletiera din otel inoxidabil, iar compozitia se aplica intr-un singur strat sau in straturi succesive pana la obtinerea unei suprafete plane.

 

Este recomandat ca grosimea de aplicare sa fie de 1-8 mm, iar temperatura mai mare de 5° C.

 

Noi va recomandam gletul pentru nivelare ADERA baza de ipsos, predozat cu aditivi speciali, care constituie un fundament durabil pentru incarcarea si nivelarea peretilor.

 

Gletul pentu finisare este folosit la finisarea tencuielilor de ipsos, a gleturilor de nivelare si a placilor din gips-carton.

 

Prepararea gletului pentru finisare

 

Acest pas urmeaza aceleasi reguli de la prepararea primei paste de glet. Si in acest caz, amestecati pana cand obtineti o pasta omogena, de o densitate crescuta.

 

Aplicarea gletului pentru finisare

 

Gletul se aplica pe suprafete stabile, uscate si bine curatate. Si in acest caz, se foloseste gletiera din otel inoxidabil. Acesta se aplica intr-un strat sau in straturi succesive pana la obtinerea unei suprafete plane. Se recomanda ca grosimea de aplicare sa fie de 0-1 mm, iar in cazul in care se doreste slefuirea suprafetei se va utiliza smirghel de granulatie 180-220.

 

Pentru acest pas, va recomandam gletul pentru finisare ADERA care prezinta lucrabilitate superioara, garantand o suprafata finala neteda si uniforma.

 

Smirgheluirea suprafetei preintampina aparitia fisurilor si asigura ca suprafata este finisata corect, inlaturand imperfectiunile. Dupa ce smirgheluiti toata suprafata, inlaturati praful din camera si de pe pereti cu aspiratorul, matura si o pensula. Atentie! Nu folositi apa in acest proces!

 

Masuri de protectie si conditii de depozitare

 

Se lucreaza cu echipament de protectie adecvat, ochelari si masca de praf. La utilizari indelungate se poarta manusi. Sacul se va ridica, indoind genunchii si ţinand spatele drept. Se evita prafuirea in mediul inconjurator. Nu se deverseaza produsul in reteaua de canalizare. Se poate indeparta cu deseurile menajere biodegradabile.

 

Sacii se vor pastra pe paleti de lemn, in locuri acoperite, uscate si ferite de intemperii. In cazul utilizarii partiale, inchideţi sacul cu grija, pentru a putea fi folosit in aplicatii ulterioare.

 

In continuare, va prezentam pasii prepararii si aplicarii gletului:

Lichidari de stoc

go to top Despre noi Contul meu la e-Vasion.ro Cum cumpar? Cum platesc? Termeni si conditii - Acest site utilizeaza Coockie-uri Politica de confidentialitate Info stoc Retururi de produse Asigurarea garantiilor Informare si suport Renuntarea la cumparare Garantii si Service Contact Solutii finantare Retea Vasion Aboneaza-te-la-Newsletter ANPC E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii
Toate drepturile rezervate S.C. Vasion S.R.L. © 2009 E-vasion.ro • Magazin online de materiale de constructii